NASJONENS BARN

Fra utstillingen i Rådhusgalleriet

 

Tidligere presentasjoner:

Den første presentasjonen av utstillingen var i Oslo Rådhus. Den gjorde et sterkt inntrykk på mange og for dem som har sittet vakt har det ikke vært uvanlig å se våte kinn. Skoleklasser fant også veien til utstillingen. De tok imot fortellingene med stort alvor og stor interesse og hadde det faktisk ikke travelt med å komme ut i sola igjen. En del turister fattet også interesse og ville ha en forklaring. Det ble raskt nødvendig med et ark med informasjon på engelsk. Tittelen ble "The stolen children".


Seinere har deler av utstillingen vært å se på Læringssenteret ved Høgskolen i Oslo. Og portrettene preget Helsingforskomiteens høring i Litteraturhuset i Oslo 12. november 2008. Utstilllingen er nå klargjort som en vandreutstilling, og den blir sendt rundt i regi av Oslo Museum. I 2009 har den vært stilt ut i Telavåg ved Bergen, i Kristiansand og i Falstadsenteret nord for Trondheim. Utstillingsprosjektet er støttet av Norsk Kulturråd, Høgskolen i Oslo og Oslo Kommune.

 

Studenter på åpningsdagen i Falstadsenteret nord for Trondheim. (Foto Bernt Eide)

 

Rådhusgalleriet i Oslo 2008: Skoleklasser fant også veien til utstillingen. De tok imot fortellingene med stort alvor og stor interesse og hadde det faktisk ikke travelt med å komme ut i sola igjen.
ÅPNINGEN i Rådhusgalleriet i Oslo 5. mai 2008 med taler, blomster og noe i glasset. Her taler Harald Viborg Marthinsen. (Foto: Leif Gabrielsen)

Oslo 2008: Den norske Helsingforskomitéen holdt seminar i utstillingen . Seminaret var en del av forberedelsene til den høringen som komitéen hadde i Litteraturhuset i Oslo 12. november.


Britt Karin Larsen
Et møte med forfatteren Britt Karin Larsen i utstillingen i 2008.


© Bernt Eide 2015- EPOST: post(a)nasjonensbarn.no